Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز لرزه‌نگاری کشوری وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در راستای لزوم توسعه ایستگاه‌های لرزه‌نگاری جهت پوشش مناسب‌تر مناطق لرزه‌خیز کشور، در خردادماه ۱۴۰۰ ایستگاه لرزه‌نگاری دائمی باند پهن «ایلپا ۶» را در استان مرکزی احیا و راه‌اندازی کرد.

به گزارش ایسنا، بنا بر گزارش مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، در زمستان ۱۳۵۴ (ژانویه ۱۹۷۶) آرایه لرزه‌نگاری بسیار پیشرفته‌ای در جنوب غرب تهران در منطقه قم- ساوه- کرج مشتمل بر هفت ایستگاه لرزه‌نگاری بلند دوره درون‌چاهی نصب و راه‌اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این هفت ایستگاه لرزه‌نگاری، شش ایستگاه بر روی شش رأس یک شش ضلعی و هرکدام در فاصله‌ی تقریبی ۳۵ کیلومتر از مرکز آرایه و یک ایستگاه لرزه‌نگاری نیز تقریباً در مرکز آن قرار داشت. این مجموعه را آرایه بلند دوره ایران (Iranian Long Period Array) و به اختصار ایلپا (ILPA) نامیدند. لرزه‌سنج‌های این آرایه، سه مؤلفه‌ای و در عمق ۱۰۰ متر نصب شدند و داده‌های لرزه‌ای این ایستگاه‌ها از طریق امواج رادیویی به مرکز پایش این شبکه در تهران مخابره و بر روی نوارهای مغناطیسی، میکروفیلم و یا کاغذهای مخصوص ذخیره می‌شد.

پس از به‌روزرسانی سامانه‌های ثبت اطلاعات در دهه هفتاد به رقومی، به دلیل مانسته بودن این سامانه و عدم امکان تغییرات در روش ثبت و انتقال اطلاعات، این آرایه خارج از سرویس قرار گرفت و به مرور زمان با گسترش فضای شهرنشینی به محدوده ایستگاه‌ها، برخی از آنها دچار آسیب‌های جبران‌ناپذیر شدند. ایستگاه لرزه نگاری «ایلپای ۶» در حوالی روستای آغذی گنگ شهرستان مامونیه واقع در استان مرکزی یکی از هفت ایستگاه آرایه بلند دوره ایران (ایلپا) است که با همّت مرکز لرزه‌نگاری کشوری در سال ۱۴۰۰ به‌روزرسانی و مورد بهره‌برداری گرفت.

کلیه تجهیزات لرزه‌نگاری و ارتباطی و حفاظتی این ایستگاه توسط مرکز لرزه‌نگاری کشوری مؤسسه ژئوفیزیک تأمین شده‌است و داده‌های این ایستگاه به‌صورت آنلاین (برخط) به مرکز لرزه‌نگاری کشوری ارسال می‌شود و همراه با داده‌های دیگر ایستگاه‌های لرزه‌نگاری جهت پایش مناسب‌تر فعالیت‌های زمین، امور تحقیقاتی و گزارش رخدادهای زمین‌لرزه محلّی در آن ناحیه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به نقل از دانشگاه تهران، در تصویر زیر شکل موج مربوط به زمین‌لرزه ۶ تیر ۱۴۰۰ طبس واقع در استان خراسان جنوبی، ثبت شده در ایستگاه «ایلپا ۶»، به بزرگی ۴.۳ به فاصله نزدیک به ۱۰۰۰ کیلومتر نشان داده شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایستگاه لرزه نگاری استان مرکزی ژئوفیزیک مرکز لرزه نگاری کشوری ایستگاه لرزه نگاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۷۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر ماکت آیفون ۱۶، آرایه جدید لنز‌ها را نشان می‌دهد

به‌تازگی تصاویری منتسب به سری آیفون ۱۶ منتشر شده است که در آنها، شاهد ماکت این سری هستیم. اگرچه این تصاویر به‌شکل غیررسمی منتشر شده‌اند و نمی‌توان از صحت آنها اطمینان کسب کرد، اما می‌توانند خبر از تغییرات احتمالی در سیستم شارژ و دوربین دستگاه‌ها بدهند.
آیفون ۱۶ چه تغییراتی نسبت به گذشته خواهد داشت؟
افشای اطلاعات و گزارش‌های غیررسمی پیرامون نسل‌های معرفی نشده آیفون همیشه یکی از جنجال‌های بزرگ دنیای فناوری بوده است و این مسئله برای سری آیفون ۱۶ هم درحال تکرار است. در همین راستا، یک تولیدکننده فرانسوی ماکت موبایل اخیراً تصاویری را منتشر کرده است که به نسل آتی آیفون نسبت داده‌شده‌اند. در این تصاویر می‌توان آرایه احتمالی لنز‌ها در مدل‌های مختلف و نازک شدن حلقه شارژ مگ‌سیف را مشاهده کرد.
اپل از سری آیفون ۱۲ اقدام استفاده از فناوری شارژ بی‌سیم تحت عنوان مگ‌سیف در گوشی‌های خود کرد؛ اما تاکنون خبری از حضور این فناوری در آیپد‌ها نبوده است. البته پتنت‌هایی در این رابطه به ثبت رسیده است و احتمال دارد در آیپد‌های جدید که در آینده نزدیک معرفی می‌شوند، شاهد ظهور مگ‌سیف نیز باشیم.

طبق ماکت منتسب به آیفون ۱۶، حلقه آهن‌ربا و سیم‌پیچ در این سیستم نسبت به نسل‌های قبلی شاهد کاهش ضخامت بوده است و احتمال دارد که این امر فرایند شارژ بی‌سیم را بهینه‌تر از قبل کند.

انتظار می‌رود که تولیدکنندگان لوازم جانبی محصولات اپل با توجه به تغییرات صورت گرفته در طراحی بدنه، مجبور به ساخت محصولاتی با ابعاد کاملاً جدید شوند. همچنین با توجه به این تصاویر، احتمال دارد که آرایه لنز‌ها در دوربین آیفون ۱۶ معمولی و پلاس نسبت به نسل قبلی دچار تغییر شوند و لنز‌ها به‌صورت عمودی در یک راستا قرار داشته‌باشند؛ درحالی‌که در نسل فعلی شاهد یک ماژول مربعی بوده‌ایم.

ماژول دوربین نسل جدید همچنین احتمالاً فضای کمتری را نسبت به گذشته اشغال خواهد کرد و فلش دستگاه نیز به‌سمت راست آن منتقل خواهد شد. ظاهراً آرایه لنز‌های آیفون ۱۶ پرو و پرو مکس نسبت به قبل تغییری نخواهد داشت و در عوض، رزولوشن سنسور آنها در مقایسه با قبل، شاهد بهبود خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • توقف تورهای غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • توقف تور‌های غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • توقف‌ تورهای غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • BRT کرج، خوب یا بد؟
  • تصاویر ماکت آیفون ۱۶، آرایه جدید لنز‌ها را نشان می‌دهد
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم