Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس آمار شبکه‌های لرزه‌نگاری مرکز لرزه‌نگاری کشوری وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ایران در تیر ماه ۱۴۰۱، بیش از ۷۵۰ بار لرزید.

به گزارش ایسنا، شبکه‌های لرزه‌نگاری مرکز لرزه‌نگاری کشوری وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در تیرماه ۱۴۰۱ تعداد ۷۶۹ زمین‌لرزه را ثبت کردند. این زمین‌لرزه‌ها در نواحی مختلف ایران و نواحی مرزی رخ‌داده و توسط شبکه‌های لرزه‌نگاری ثبت و تعیین محل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تیرماه ۱۴۰۱ تعداد ۳۸ زمین‌لرزه با بزرگی بیش از ۴.۰ در داخل کشور توسط مرکز لرزه‌نگاری کشوری به ثبت رسیده است که بزرگ‌ترین آن‌ها دو زمین‌لرزه پیاپی با بزرگی ۶.۱ در مقیاس امواج درونی زمین در ساعت‌های ۰۲:۰۲ و ۰۳:۵۵ بامداد تاریخ ۱۱/‏۰۴/‏۱۴۰۱‬ در حوالی بندر خمیر استان هرمزگان رخ داده‌است.

از لحاظ آماری ۶۰۱ زمین‌لرزه با بزرگی کوچک‌تر از ۳، تعداد ۱۳۰ زمین‌لرزه با بزرگی بین ۳و۴، تعداد ۳۲ زمین‌لرزه با بزرگی بین ۴ و ۵ و تعداد ۴ زمین‌لرزه با بزرگی بین ۵ و۶ و تعداد دو زمین‌لرزه با بزرگی بین ۶ و ۷ بوده‌است. استان هرمزگان با ۲۱۴ زمین‌لرزه ثبت شده بالاترین آمار زمین‌لرزه ثبت شده در تیرماه ۱۴۰۱ را به خود اختصاص داده‌است و پس از آن استان‌های کرمان و خراسان رضوی به ترتیب با ۱۵۳ و ۵۸ زمین‌لرزه قرار دارند. تعداد زمین‌لرزه‌های ثبت شده دستگاهی در تیرماه سال جاری نسبت به ماه قبل حدود ۷.۶ درصد افزایش داشته‌اند و نسبت به تیرماه سال ۱۴۰۰ شاهد افزایش ۱۳.۶ درصدی بوده‌ایم، درحالی‌که نسبت به میانگین زمین‌لرزه‌های ثبت شده دستگاهی ماهانه در بازه ۱۰ ساله اخیر کاهش ۲۸ درصدی داشته‌ایم.

به نقل از دانشگاه تهران، مرکز لرزه‌نگاری کشوری در تیرماه امسال تعداد ۸ زمین‌لرزه در استان تهران ثبت کرد که بزرگترین آنها حوالی فشم با بزرگی ۳.۶ در مقیاس امواج درونی زمین بوده‌ است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه تهران موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زلزله مرکز لرزه نگاری کشوری ثبت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۹۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه واگن‌ اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟

همشهری آنلاین - ثریا روزبهانی: علاوه بر خط بازار، ۴خط دیگر هم مسافران را جابه‌جا می‌کردند، از جمله «خط شاه‌عبدالعظیم» و «خط باغ‌شاه». خط شاه‌عبدالعظیم از مسیر ناصریه (خیابان ناصرخسرو فعلی)، چراغ برق (خیابان امیرکبیر) و خیابان ری می‌گذشت و به ایستگاه ماشین‌دودی ختم می‌شد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

خط باغ‌شاه هم از بازار شروع می‌شد و به دروازه باغ‌شاه و روبه‌روی ساختمان مجلس فعلی‌ می‌رسید. نصرالله حدادی، تهران‌شناس، درباره چگونگی جمع‌شدن این خط که خیلی اتفاقی به‌نظر می‌آید، می‌گوید: «رضاشاه دستور برچیدن این خط را داد. او وقتی با ماشین اختصاصی از خیابان باغشاه می‌گذشت، چرخ ماشینی که او را می‌برد، در گودال مسیر واگن اسبی افتاد و ناراحتش کرد و برای همین فی‌الفور به بوذرجمهری، شهردار وقت، دستور داد تا این خط را جمع‌آوری کنند. فردای آن روز تراورس‌ها و ریل‌های آهنی از باغ‌شاه تا توپخانه را کندند و مسافران این خط را غافلگیر کردند.»

همچنین مسافرانی که از چهارراه حسن‌آباد به سمت دروازه قزوین سوار واگن اسبی می‌شدند از «خط دروازه قزوین» استفاده می‌کردند و میدان اعدام تا ماشین‌دودی هم خط بعدی بود. او در ادامه می‌گوید: «در سال ۱۳۰۸ واگن‌های اسبی جمع‌آوری شد و دولت تصمیم گرفت برای نخستین بار سرویس حمل و نقل عمومی برای شهر تهران ایجاد کند. به همین دلیل چند دستگاه اتوبوس از خارج خریداری شد. ولی تا حدود سال ۱۳۲۰ درشکه‌ها همچنان جزء وسایل نقلیه تهران محسوب می‌شدند. تعداد اتومبیل‌ها و موتورسیکلت‌های تهران در سال۱۳۰۰ فقط ۶۰۰ دستگاه بود که همچنان جزء وسایل نقلیه تهران محسوب می‌شدند. در این فاصله زمانی تا سال ۱۳۲۰ تعداد اتومبیل و موتورسیکلت به ۷۰۰ دستگاه رسید و ۱۳سال بعد از آن تعداد وسایل نقلیه از مرز ۸۰هزار دستگاه گذشت.»

کد خبر 848039 برچسب‌ها هویت شهری تهران حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • بندرچارک لرزید
  • چگونه واگن‌ اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است
  • دورتموند 5-1 آگزبورگ: پی‌اس‌جی دوباره لرزید!
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم